Geplaatst door David Keys & opgeslagen onder Blog, Re-Export, UCC.

Op 1 mei 2016 is de verplichting tot een wederuitvoer aangifte effectief geworden

Met het van kracht worden van de UCC is op 1 mei 2016 ook de verplichting tot een wederuitvoer aangifte effectief geworden. Voor wederuitvoer bieden wij drie typen oplossingen aan: AGSplus (met gebruikersinterface of als blackbox), geïntegreerd met onze DMS Enterprise suite of als Sagitta standalone oplossing*.

Wij kunnen met trots melden dat de go-live een succes is! Inmiddels (maandag 02-05-2016 16:00) zijn er al zo’n 1000 aangiftes succesvol door onze wederuitvoer software verwerkt.

De systemen aan de kant van de douane presteren tot nu toe uitstekend. De gemiddelde doorlooptijd van het indienen van de aangifte tot en met de ontvangst van de DMSAAV, SAGTVT en SAGDMA voor aangiftes waarop geen controles uitgevoerd worden blijkt circa 1 tot 2 minuten. Ook de eerste NLEC03 berichten zijn inmiddels succesvol ontvangen nadat de aangiftes opgevolgd zijn door een NCTS aangifte. Wij hopen dat de douane/ belastingdienst deze responsetijden vol kan houden wanneer meer partijen hun wederuitvoer gaan aangeven.

*De Sagitta standalone oplossing is speciaal ontwikkeld voor logistiek dienstverleners en zelfbouwers die zelf niet willen investeren in het ontwikkelen van deze wederuitvoer stroom. Het standalone Sagitta wederuitvoer (re-export) systeem kan volledig handmatig of gedeeltelijk / volledig geïntegreerd via een interface gebruikt worden Wij bieden deze software als on-premises oplossing aan of als plug and play SAAS oplossing waarbij wij de hosting op ons nemen.