Douanewetgeving en procedures zijn een complex vakgebied welke een aanzienlijke impact kan hebben op bedrijfsvoering en operationele kosten.

Hier bij Langdon Systems blinken we uit als het gaat om het toepassen van douane expertise op de implementatie van Duty Management Systemen. Zo veel zelfs, dat het integraal onderdeel uitmaakt van alles wat we doen, inclusief de relatie die we met u opbouwen.

Onze exports zijn diep verweven in, en hebben een sterke band met, de in- en uitvoergemeenschap. Ze hebben een vergaande kennis van de wetgeving en de administratieve en operationele eisen aan de internationale goederenstromen.

We hebben enkel experts in hun vakgebied in dienst, waardoor ze van onschatbare waarde kunnen zijn bij het assisteren in een breed spectrum van douanezaken. Van het identificeren en geven van specialistische douane training, tot het bijstaan in overleg met de douane en het voor u onderhandelen.

Ons team kan assisteren en adviseren in het voorbereiden van volledig gedocumenteerde auditprocedures, wat u tijd en moeite kan besparen bij officiële douane audits en de initiële vergunningaanvraag. Daarnaast kunnen wij een analyse maken van uw huidige systemen met als doel uw invoerrechten en BTW aansprakelijkheid inzichtelijk te maken en eventueel te verlagen.